Israël beantwoordt Syrische beschieting Golanhoogten

Monday, September 28, 2015 |  Redactie Israel Today
In reactie op een vanuit Syrië afgevuurde raket heeft zondagavond de Israëlische artillerie posten van het Syrische leger op het Syrische deel van de Golanhoogten beschoten, zo bevestigde een Israëlische legerwoordvoerder.

Israëlische artillerie. Foto: Basale Awidat (Flash 90).

Volgens het Israëlische leger werd Israël binnen twee dagen twee keer beschoten vanuit Syrië, en dit is een 'schending van de soevereiniteit van Israël.' De Syrische raketten zouden in een open gebied op de noordelijke Golanhoogten zijn neergekomen.

Een Israëlische legerwoordvoerder benadrukte: 'We staan niet toe, ​​dat het Syrische leger onze burgers schade toebrengt.' Daarom voerde Israël een vergeldingsaanval uit. Libanese media meldden dat drie raketten in de richting van Syrië in de buurt Quneitra werden afgevuurd. Daarnaast vlogen Israëlische gevechtsvliegtuigen over het gebied.

Op de Golanhoogten kwamen de afgelopen jaren veel projectielen neer, die 'spillover' worden genoemd. Dat zijn gewoonlijk verkeerd gerichte raketten, die op Israëlisch grondgebied in plaats van op Syrisch gebied neerkomen. De Israëlische minister van Defensie Moshe Ya'alon zei: 'De projectielen die op Israëlisch grondgebied insloegen werden afgevuurd door Syrische artillerie. Ze kwamen op ons grondgebied, schonden onze soevereiniteit en overschreden daarmee onze 'rode lijn'. We zijn niet van plan om dat te negeren. Daarom heeft ons leger teruggeslagen.'

Ook vorige maand heeft de Israëlische luchtmacht aanvallen uitgevoerd op Syrië. Daarbij werd een voertuig met vier mannen getroffen, die voor eerdere raketaanvallen op de Golanhoogten verantwoordelijk zouden zijn.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.