Het Jezuspad: 62 kilometer wandelen in Galilea

zondag 27 september 2015 |  Carolin Wendt
Natuurliefhebbers kunnen in Israël flink aan hun trekken komen op de vele wandelpaden. Een van die paden is het tweeënzestig kilometer lange Jezuspad. Het begint in Nazareth, loopt dwars door Arabische dorpen, over bergen en door dalen, langs plekken waar Jezus liep, sprak en wonderen deed. Dit voorjaar ging onze redactrice Carolin Wendt voor u op pad.

'Toen Jezus hoorde, dat Johannes gevangengenomen was, week hij uit naar Galilea. Hij liet Nazaret achter zich en ging wonen in Kafarnaüm, aan het Meer van Galilea, in het gebied van Zebulon en Naftali'. (Mattheüs 4:12,13). En precies deze twee Galilese plaatsen, Nazaret en Kafarnaum, in het noorden van israël, worden nu door het Jezuspad met elkaar verbonden.

Je hebt zo'n drie tot vier dagen nodig om het hele traject af te leggen. Het wandelpad is goed zichtbaar dankzij de wit-oranje-wit markering. Je wandeluitrusting moet tenminste bestaan uit een hoofdbedekking, een trui voor 's avonds, een kaart, en ongeveer drie liter water per dag. Het is raadzaam om de wandeling minimaal met twee personen te maken.

Het pad begint bij de Verkondigingsbasiliek in Nazaret. Onder deze kerk ligt de Byzantijnse grot waarin, volgens de rooms-katholieke overlevering, de aartsengel Gabriël aan de maagd Maria is verschenen. Je loopt ruim vierhonderd traptreden omhoog, weg van het bruisende, 65.000 inwoners tellende stadje.

Dit artikel verscheen in zijn geheel in het meinummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.