Autobus met stenen bekogeld en in brand gestoken

vrijdag 18 september 2015 |  Redactie Israel Today
Jeruzalem heeft een onrustige nacht beleefd. Er waren twee incidenten waarbij bussen door Arabieren werden aangevallen met stenen en brandbommen. Een buschauffeur werd lichtgewond toen een steen in zijn bus insloeg. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

De uitgebrande bus in de wijk Ras al Amud in Oost-Jeruzalem. Foto: Flash90.

Bijna tegelijkertijd werd in de overwegend Arabische wijk Ras Al Amud, nabij de Olijfberg, een andere bus bekogeld met stenen. De Arabische chauffeur zocht bescherming bij de politie. Toen hij terugkwam met politieversterking stond zijn voertuig in brand. De politie gelooft dat de brand werd veroorzaakt door een molotovcocktail. Volgens een eerste onderzoek had de bestuurder per ongeluk de verkeerde afslag genomen en was onbedoeld in de Arabische wijk gekomen.

Bovendien werden brandbommen gegooid naar een legerpost in Jeruzalem. De brandweerlieden hebben erger voorkomen, maar een wachtpost werd beschadigd bij de aanval. De brandbommen kwamen volgens politierapporten uit de richting van de Arabische wijk Issawiya.

De politie heeft gezien de gespannen situatie zijn aanwezigheid in het oostelijke en westelijke deel van de stad versterkt, vooral in de omgeving van de oude stad. 'De politie en de grenspolitie zullen de orde bewaren en elke poging stoppen om het dagelijkse leven in de Oude Stad van Jeruzalem en in het Oosten te saboteren", verzekerde politiechef Moshe Erdi.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.