Israël bereidt zich voor op 'Dag van woede'

Friday, September 18, 2015 |  Redactie Israel Today
Na de recente gebeurtenissen op de Tempelberg in Jeruzalem, waar Palestijnse relschoppers drie dagen lang knokten met de Israëlische veiligheidstroepen, heeft de radicaal-islamitische Hamas deze vrijdag tot 'Dag van Woede' uitgeroepen.

Uit angst voor raketaanvallen vanuit de Gazastrook heeft het Israëlische leger het raketschild Iron Dome in stelling gebracht bij Ashdod, in het zuiden van Israël.

De Palestijnse president Machmoud Abbas had verklaard, dat zijn landgenoten niet zullen toelaten ​​dat de Israëli's islamitische en christelijke heilige plaatsen in Jeruzalem ontheiligen. Met deze uitspraak werd de al-Aqsa moskee bedoeld, die volgens Abbas aan de Palestijnen behoort: 'De Israëli's hebben geen recht om die met hun vuile voeten te ontheiligen. We zullen er alles aan doen om Jeruzalem te verdedigen,' zei de Palestijnse leider in Ramallah.

'Er zal geen Palestijnse Staat komen zonder Jeruzalem,' benadrukte hij. 'We zijn in Jeruzalem, en we zullen daar blijven om de heilige plaatsen van de islam en de christenen te verdedigen'. In één adem prees Abbas die Palestijnen op de Tempelberg, die de Joodse bezoekers treiteren. 'Elke druppel bloed die in Jeruzalem is gemorst, is zuiver bloed, zolang het om de zaak van Allah ging. Alle martelaren zullen naar de hemel gaan, en elke gewonde zal beloond worden, als Allah het wil.'

De Saoedische koning Salman bin Abd al Aziz al Saud bekritiseerde in een telefoongesprek met de Amerikaanse president Barack Obama de 'Israëlische agressie' op de Tempelberg scherp. Hij riep de president op, zich in de VN-Veiligheidsraad in te zetten voor de bescherming van de Palestijnse bevolking. Zoals Israëlische kranten vandaag berichtten, wendde de Saoedische koning zich met hetzelfde verzoek ook tot de leiders van Groot Brittannië, Frankrijk en Rusland.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.