Palestijnse media: Haat Joden, prijs de stenengooiers

Thursday, September 17, 2015 |  Redactie Israel Today
De Palestijnse Autoriteit heeft stenen gooien officieel 'vreedzaam verzet' genoemd. Dat deed met name de Palestijnse president Machmoud Abbas, die de familie van een 12-jarige Palestijnse jongen openlijk prees, omdat zij stenen naar Israëlische soldaten hadden gegooid.

President Machmoud Abbas als de grote kindervriend. Waar heb ik dat eerder gezien? (Foto: Palestinian Media Watch).

De familie viel de soldaten aan toen dezen de jongen wilden arresteren. 'Het vreedzame verzet van de bevolking tegen de bezetters is een machtig wapen in de handen van het Palestijnse volk,' aldus Abbas.
In de officiële krant van de Palestijnse Autoriteit verscheen bovendien een foto (afgebeeld), waarop Abbas de jongen omarmde.

Ook in andere Palestijnse media is de hetze tegen Israël momenteel zeer aanwezig. Op de tv-zender Al-Aqsa-TV werd een uitzending getoond, waarin Palestijnse kinderen vertellen wat zij later willen worden als ze groot zijn. Twee jongens uit Gaza verklaarden dat ze zich bij de militaire vleugel van Hamas willen aansluiten om een religieuze oorlog te voeren en Joden te doden. Een ander kind vertelde dat hij ingenieur wilde worden: 'Dan kan ik de Joden opblazen.' De presentatoren van de show probeerden niet de kinderen te kalmeren of hen zelfs maar te corrigeren. 'Vernietiging de bezetting,' zeiden zij echter, 'zodat de Al-Aqsa moskee bevrijd zal worden.'

In het licht van de actuele gebeurtenissen in Israël klinken de Palestijnse uitspraken als smaad: Juist begin deze week is een 50-jarige man aan zijn zware verwondingen overleden als gevolg van een door stenengooiers veroorzaakt auto-ongeluk.
Ook op de Tempelberg in Jeruzalem is de toestand nog steeds gespannen: Palestijnse herrieschoppers met stenen en vuurwerk geven de veiligheidsdiensten daar geen rust.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.