Automobilist uit Jeruzalem sterft na aanval met stenen

dinsdag 15 september 2015 |  Redactie Israel Today

In Jeruzalem is op de vooravond van het nieuwjaarsfeest Rosh Hashanah een 50-jarige automobilist dodelijk verongelukt. Volgens de politie verloor hij de controle over zijn auto, nadat er met stenen naar was gegooid. De wagen raakte een elektrische leiding en belandde vervolgens in een sloot langs de weg. Alle drie inzittenden raakten gewond.

De verongelukte auto. Foto: Jeruzalemse Brandweer en Reddingsdienst.

De 50-jarige Alexander Lebelovitch werd onmiddellijk naar een ziekenhuis gebracht en vocht voor zijn leven – maar maandag bezweek hij aan zijn zware verwondingen. De man was op de terugweg van een feestelijk etentje ter gelegenheid van Rosh Hashanah, toen zijn auto door stenen werd geraakt. Volgens de politie waren er al eerder verschillende meldingen binnengekomen over Arabieren die stenen naar auto’s gooiden. Aanvankelijk sloten de instanties echter niet uit dat Lebelovitch aan een hartaanval was overleden. Inmiddels gaan de onderzoekers ervan uit dat het ongeval is veroorzaakt door het gooien van stenen.

Premier Netanyahu toonde zich bezorgd over de jongste gebeurtenissen. Een woordvoerder van de regering verklaarde dat Netanyahu 'dit verschijnsel met alle middelen zal bestrijden.'
De oppositie schaarde zich achter de houding van de premier en verklaarde dat zij de regering zal steunen. De vroegere minister van Financiën Yair Lapid condoleerde de familie Lebelovitch en benadrukte dat hij voorstander was van een wet die de Palestijnen zou afschrikken. Lapid sprak van een 'terreuraanval' die de 50-jarige man het leven heeft gekost. Ook de vroegere minister van Justitie Tzipi Livni eiste strengere straffen voor stenengooiers.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.