Israël bezorgd over Russische militairen in Syrië

Thursday, September 10, 2015 |  Israel Today staf
Israëlische functionarissen hebben hun bezorgdheid uitgesproken over berichten over een grote Russische militaire opbouw in buurland Syrië, een stap die ingrijpende gevolgen voor de Joodse Staat kan hebben.

Een aantal bronnen signaleerden onlangs een grote toestroom van Russisch personeel en materieel, waaronder straaljagers, in het door oorlog verscheurde Syrië, waarschijnlijk om het omstreden regime van Bashar Assad te ondersteunen.

'We hebben vernomen dat de Russen overgaan tot actieve interventie,' zei Amos Gilad, senior adviseur van de Israëlische minister van Defensie Moshe Ya'alon, zei tijdens een recente conferentie over veiligheid.
Ram Ben-Barak, directeur-generaal van het Israëlische Ministerie van Veiligheid, vertelde Reuters dat deze ontwikkeling 'zeker gevolgen voor ons kan hebben.'

De eerste en duidelijkste zorg is dat de periodieke Israëlische aanvallen op Syrische doelen per ongeluk Russische slachtoffers tot gevolg zouden kunnen hebben, wat Jeruzalem en Moskou direct met elkaar in conflict brengt.

Israël heeft talrijke luchtaanvallen uitgevoerd op militaire konvooien van het Syrische regime, die werden verdacht van het vervoeren van geavanceerde wapens naar zijn Hezbollah-bondgenoten. De IDF heeft ook regelmatig teruggeschoten naar Syrië, elke keer dat Syrische artillerie de Israëlische Golanhoogten trof.

Een extra reden voor zorg is, dat deze ontwikkeling tevens wijst op de tanende invloed en macht van Amerika in het Midden-Oosten.
Op hetzelfde moment moeten ISIS en de andere jihadistische krachten, die momenteel de regio verscheuren, worden gestopt, en velen die er wonen hebben het gevoel dat Amerika en andere westerse mogendheden veel te weinig doen om dat te bereiken.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.