Iraanse leider tweet: Israël is over 25 jaar verdwenen

woensdag 9 september 2015 |  Israel Today staf
De Iraanse Opperste Leider ayatollah Ali Khamenei heeft woensdag weer eens duidelijk gemaakt waarom Israël zo'n probleem heeft met de door de VS bemiddelde nucleaire overeenkomst met Iran, toen hij dreigde dat de Joodse Staat binnen 25 jaar ophoudt te bestaan.

Op zijn officiële Twitter account suggereerde Khamenei, dat Israël verheugd was over de nucleaire overeenkomst, omdat het voor tenminste 25 jaar geen zorg zou hebben over een Iraans kernwapen. Maar Khamenei waarschuwde de 'zionisten' niet te enthousiast te zijn, want ze zouden toch niet zo lang bestaan.

In gebroken Engels schreef de Iraanse leider in zijn bericht:
'…u zult de volgende 25 jaar niet zien, als Allah het wil, zal er niet zoiets zijn als een Zionistisch regime na de komende 25 jaar. Tot dan strijdende, heroische en jihadistische moraal zal geen moment van rust laten voor de zionisten'.

Voor alle duidelijkheid: Khamenei herinnerde zijn toehoorders eraan, dat ondanks de ondertekende overeenkomsten, de Verenigde Staten de 'Grote Satan' blijft. Eind vorige maand verwierp het Iraanse regime beweringen, dat het aanvaarden van de nucleaire overeenkomst een signaal is van meer pragmatisme in het algemeen, zelfs tegenover Israël.

Ali Akbar Velayati, een topadviseur van Khamenei, wees erop dat 'Iran Israël niet zal erkennen. We benadrukken nog steeds dat Israël een usurpator [macht-overnemer] en bezettingsregime is.'

Hossein Sheikholeslam, adviseur van de voorzitter van het Iraanse parlement betreffende internationale zaken, ging zelfs nog verder, en zei volgens berichten uit Teheran dat 'Israël moet worden vernietigd, 'en dat is ons ultieme slogan.'

'Teleurstellend'
Ondertussen blijven Westerse leiders die betrokken zijn bij het Iraanse nucleaire overeenkomst, de bedreigingen van de Islamitische Republiek tegen Israël afdoen als louter een 'teleurstelling'.

Kenmerkend voor het Westen is wat de Duitse bondskanselier Angela Merkel vertelde tijdens een persconferentie in Berlijn: 'Het is onaanvaardbaar hoe Iran blijft spreken over Israël. Het is een teleurstelling dat er geen verandering is geweest wat betreft de erkenning van Israël.'

Maar Israël kan zich niet veroorloven om een ​​dergelijke lichtvaardige benadering van de Iraanse dreigingen te accepteren. 'Als lid van het Joodse volk dat de Holocaust heeft doorgemaakt, geloof ik iemand als hij zegt dat hij mij wil vernietigen,' zei Knessetvoorzitter Yuli Edelstein tegen VN secretaris-generaal Ban Ki-moon tijdens een bezoek aan New York.
'Niemand hoeft van Israël te houden,' vervolgde Edelstein. 'Het is goed en noodzakelijk om kritiek te uiten, maar je kunt ons niet bedreigen met vernietiging.'

Israël stelt dat de door de VS bemiddelde overeenkomst (waarvan Iran heeft al verklaard dat het de voorwaarden zal schenden), de ayatollahs in staat zal stellen om bijna onverflauwd te blijven werken aan een kernwapen en dat met weinig of geen risico van verdere sancties. Hoewel de overeenkomst oproept tot de onmiddellijke herinvoering van de sancties indien Iran zou verzaken, verwachten weinigen dat de westerse naties, die de lucratieve economische banden hebben hersteld, hierin zullen meegaan.

En los van de kernwapens: de overeenkomst die de sancties opheft, doet er helemaal niets aan dat Iran terroristisch geweld tegen Israël faciliteert, wat naar verwachting sterk zal toenemen wanneer de Iraanse tegoeden worden vrijgegeven.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.