Terroristen beschieten twee verpleegsters

woensdag 9 september 2015 |  NAI

In Samaria hebben terroristen woensdagochtend een auto met twee vrouwen beschoten. De aanval vond plaats in de buurt van de Bijbelse stad Sichem, dat tegenwoordig als Nabloes bekend is.

Beide vrouwen waren verpleegkundigen die onderweg waren naar een ziekenhuis in Bnei Brak. De twee reden na de aanslag door tot een beveiligde kruising, waar een ziekenauto hen opwachtte.

De chauffeur zei dat ze door het dorp Hawara reden, toen ze een menigte mensen zagen. 'Ineens hoorden we een inslag, en mijn vriendin schreeuwde dat ze geraakt was. Mijn auto is beveiligd tegen stenen, en ik dacht eerst dat het om een steen ging, maar zij zei dat ze pijn had. Maar er was geen bloed te zien en ik reed snel verder.' Het leger doorzoekt nu het gebied, om de terroristen te vinden.

In een enquête onder Palestijnen in Oost-Jeruzalem bleek dat velen weliswaar Israëlisch staatsburger willen zijn, maar de ze desondanks terreur steunen. Onder de Palestijnse bevolking van Israël heerst blijkbaar een irrationele haat tegen Joden, maar desondanks maken zij aanspraak op hulp van de Staat, zoals gezondheidszorg, pensioenen en verzekeringen.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.