Israëlisch IBC-paviljoen 3 van de 5 dagen gesloten

Wednesday, September 09, 2015 |  Ynet; Floris Poot
Het Israëlische paviljoen op de zakelijke conferentie en tentoonstelling IBC2015 in Amsterdam zal in opdracht van de Israëlische minister van Economische Zaken Aryeh Derie drie van de vijf tentoonstellingsdagen gesloten blijven.

De IBC beurs in Amsterdam in 2010 (Foto: IBC Facebook).

De IBC tentoonstelling wordt jaarlijks gehouden, van vrijdag t/m dinsdag, dit jaar op 11-15 september. Hiervan valt 12 september op zaterdag, shabbat, en 14 en 15 september vallen op Rosh Hashanah, het Joodse nieuwjaar.

Binnen het Israëlische kabinet is bezwaar gemaakt tegen de beslissing van de ultraorthodoxe minister, die een klap is voor de economie van Israël als 'Startup Nation'. Voor de achttien Israëlische bedrijven die deelnemen aan het Israël Export en Internationale Samenwerking Instituut paviljoen is de IBC van groot belang voor hun marketing en verkoop.

IBC is de grootste internationale beurs voor elektronische media en entertainment, en er is elk jaar een significante aanwezigheid van Israëlische high-tech bedrijven. In de loop der jaren heeft het Israëlische paviljoen klanten aangetrokken die technologische innovaties zochten.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.