IDF bereidt zich voor op bestrijden ISIS-indringers

dinsdag 8 september 2015 |  Israel Today staf
Hoe en wanneer zullen de opkomende strijdkrachten van ISIS in de Sinaï in actie komen tegen Israël? De Israëlische inlichtingendiensten denken er al een jaar over na, en hebben moeite om een bevredigend antwoord te geven.

De reden dat het moeilijk is een duidelijke uitleg van de situatie te krijgen, is dat deze specifieke tak van ISIS functioneert op een verzuilde en grotendeels ongeorganiseerde manier, in een grote open woestijn, met de steun van de lokale bedoeïenen smokkelaars.

Maar zelfs zonder duidelijke informatie maakt Israëls beroemde Caracal Bataljon zich op om de jihadistische horde te nemen. Het Caracal Bataljon is vernoemd naar een klein soort kat, waarvan de seksen hetzelfde lijken, en is bekend omdat het zowel mannelijke als vrouwelijke strijders inzet. In feite is ongeveer 70 procent van de Caracal-infanteristen vrouwen, iets dat ISIS zou vrezen (omdat een moslimstrijder die door een vrouw wordt gedood, géén martelaar zou zijn).

De IDF maakt momenteel plannen voor de slechtst mogelijke situaties, zoals aanvallen van ISIS op de grensovergangen Nitzana en Kerem Shalom, en infiltraties in Israëlische grensdorpen.

Bij dergelijke aanvallen zullen waarschijnlijk minstens tientallen ISIS schutters betrokken zijn, en het zullen lijken op de recente aanvallen op Egyptische militaire bases in de Sinaï, waarbij tientallen politieagenten en soldaten zijn gedood. Net als haar moederorganisatie in Irak en Syrië, is de Sinaï-tak van ISIS is niet alleen geïnteresseerd in terroristische aanvallen, maar heeft deze ook geprobeerd om stedelijke gebieden te bezetten.

Israël heeft een hek gebouwd langs een groot deel van zijn grens met Egypte, maar dat zou slechts tijdelijk een vastberaden aanval van ISIS afslaan. Daarom oefent Caracal, dat al lange tijd langs deze grens patrouilleert, vandaag voor de eerste keer intensief op stedelijke oorlogvoering, net zoals de Parachutisten, de Golani en Givati ​​infanterie-brigades.

De missie is eenvoudig. Wanneer strijders van ISIS erin slagen om een Israëlisch dorp binnen te dringen, zal Caracal als eerste en hard aanvallen, ook als extra Israëlische reactie naar het gebied.

Bataljonscommandant kapitein Ksusha Levin zei dat ze bij degenen zal zijn die de bruutste terreurorganisatie in de wereld bij zijn eerste bezoek aan Israël zal tegenkomen. 'Ik weet niet wanneer de aanval zal komen', vertelde ze aan de Israëlische nieuwssite Ynet. 'Wij zijn sterker dan de vijand, maar we bereiden ons voor op het ergste geval en extreme scenario's.'

Volgens de recentste ramingen telt de ISIS strijdmacht in de Sinaï, die begon als een lokale tak van Al Qaida, 2000 tot 3000 mannen, gewapend met machinegeweren en geavanceerde anti-tank raketten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.