Palestijn redt Amerikanen van de dood in Hebron

vrijdag 4 september 2015 |  Israel Today staf
Vijf Amerikaanse Joodse studenten werden donderdag bijna gelyncht in het onder Palestijns bestuur staande Hebron. Ze namen een verkeerde afslag toen ze onderweg waren naar het Graf van de Aartsvaders, waar Abraham, Isaak en Jakob zijn begraven, om daar te bidden.

Toen ze in het verkeerde deel van de stad waren gekomen, werden de Amerikanen aangevallen door een groep stenen gooiende moslimjongeren. Toen de groep dichterbij kwam vluchtten de jonge bezoekers snel te voet en lieten hun auto achter, die prompt in brand werd gestoken.

Een vriendelijke Palestijnse man hoorde de herrie en rende naar buiten. Hij stelde de Amerikanen gerust, van wie er twee licht tot matig verwond waren, en bracht hen in zijn huis in veiligheid.

'Ik hoorde geschreeuw buiten, ik verliet mijn huis en zag de vijf Joden haastig hun auto verlaten, die werd aangevallen met stenen,' vertelde Faiz Abu Hamadiah aan de Israëlische nieuwssite NRG. 'Ze waren erg nerveus, en één was gewond en had bloed op zijn gezicht. Ik vertelde hen in het Hebreeuws, dat het goed komt, ik gaf hen water en ik hielp de gewonde man.'

Hamadiah beschermde de jonge Amerikanen in zijn huis en stuurde familieleden om de nabijgelegen IDF-controlepost in te lichten. Die stuurde soldaten om de Joodse jongeren op te halen.

In antwoord op vragen of hij niet bang was een 'colaborateur' genoemd te worden, antwoordde Hamadiah dapper: 'Ik deed wat juist is. De mensen die stenen naar hen gooiden en hun auto in brand staken deden iets slechts. We moeten hier samen leven.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.