Joodse Israëli, op weg naar ISIS, onderschept

Wednesday, September 02, 2015 |  Israel Today staf
Dit weekeinde werd het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken met spoed benaderd door een Israëlisch gezin, dat vreesde dat hun zoon naar Kreta was gevlogen met de bedoeling zich uiteindelijk bij ISIS in Syrië aan te sluiten.

Een reëel gevaar, zo bleek uit de online correspondentie met de 21-jarige Joodse man. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meende, dat de man na aankomst op Kreta naar Turkije zou vliegen en vandaar naar de Syrische grens reizen.

In samenwerking met Interpol Israël, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken via de ambassade in Ankara en het consulaat in Istanbul zich ingespannen om de Israëlische burger te identificeren en terug te brengen. Met hulp van de Turkse autoriteiten werd de jonge man gevonden en niet ver van de Syrische grens aangehouden.

Hij kwam dinsdag terug in Israël, en krijgt waarschijnlijk een aanklacht voor zijn daden, net zoals veel Israëlische Arabieren die hebben geprobeerd om zich bij ISIS aan te sluiten.

'We hebben het over een ernstig en zorgwekkend incident,' vertelde Ilana Ravid, hoofd van de afdeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken die verantwoordelijk is voor Israëli's die naar het buitenland reizen, aan Channel 2 News.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.