Hamas legt beslag op bouwmateriaal in Gaza

woensdag 2 september 2015 |  NAI
'Hamas legt beslag op bouwmaterialen, die aan de Gazastrook worden geleverd voor civiel herstelwerk, voor de reparatie van ondergrondse terreurtunnels', aldus de Israëlische coördinator voor de Palestijnse gebieden, generaal Yoav Poli Mordechai.

Hij beschuldigt het Hamasregime ervan, dat het complete magazijnen in bezit heeft genomen in de Gazastrook. 'Hamas verhindert de wederopbouw van de Gazastrook, omdat ze onder andere bouwmaterialen zoals cement, ijzer en hout voor hun terroristische doeleinden gebruiken.' Deze verklaring deed generaal Mordechai enkele uren nadat de Israëlische minister van Defensie Moshe Ya'alon op de economische conferentie Calcalist publiekelijk benadrukte dat Hamas zich houdt aan de wapenstilstand met Israël.

'Hamas heeft hout van Palestijnse houthandelaren in Gaza in beslag genomen, om dit in plaats van cement te gebruiken voor de herbouw van de tunnels', zei Mordechai op de Israëlische televisie. 'In de afgelopen 12 maanden heeft Israël de invoer van 1,7 miljoen ton aan bouwmaterialen toegestaan, voor de civiele wederopbouw van huizen en infrastructuur, via de Kerem Shalom grensovergang in de Gazastrook.'

De generaal kan niet achter de uitspraak van zijn minister van Defensie staan. Hij ziet ter plaatse een ander beeld. 'Als het alleen van Hamas zou afhangen, dan had Hamas Israël dagelijks beschoten met raketten.' Hamas weet wat het betekent om Israël uit te dagen, en daarom is het voorzichtiger; er wonen immers 1,5 miljoen Palestijnen in de Gazastrook. Zelfs uit Palestijnse bronnen op het internet en door middel van telefonische gesprekken met de Palestijnen in de Gazastrook blijkt, dat Hamas zorgt voor zijn strategische wederopbouw, voordat het tegemoet komt aan het lijden van zijn eigen volk. Meer hierover in het volgende Israel Today Magazine...

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.