Wie spreekt zich uit voor de door ISIS misbruikte vrouwen?

dinsdag 1 september 2015 |  Israel Today staf
Een groep christenvrouwen heeft een korte video in elkaar gezet (zie hieronder), waarin ze ieder die in staat en bereid is, vragen zich uit te spreken en te handelen ten behoeve van de duizenden islamitische, christelijke en Yezidi vrouwen en meisjes die seksueel zijn misbruikt, gemarteld en gedood door ISIS.

De organisator van de groep, Grace Castro, nam contact op met Israel Today na het zien van ons recente artikel over een christelijk meisje, wier familieleden uit het door ISIS gecontroleerde deel van Syrië vluchtten en nu als bedelaars in Turkije leven.

Castro zei dat berichten zoals deze haar groep ertoe hadden geleid om in actie te komen. 'We voelden dat er meer aandacht moest worden gevestigd op het lot van deze vrouwen, van wie velen nog erg jong zijn,' schreef ze. 'Onze hoop is dat de ogen van velen over de hele wereld open zullen gaan voor deze bijzondere wreedheid, en dat met dit besef, mensen zullen opkomen voor deze vrouwen.'

Je zou verwachten dat er meer aandacht zou zijn voor een dergelijke situatie, maar de media lijken meer geïnteresseerd in kleine schermutselingen tussen Israëlische soldaten en de productieve 'Pallywood' relschoppers.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.