Gestrande dolfijn voor de kust van Acre gered

vrijdag 28 augustus 2015 |  NAI; archieffoto Flash90.
Israëlische toeristen, politieagenten en leden van de Kustwacht hebben gezamenlijk een dolfijn gered die voor de kust van de noordelijke Israëlische havenstad Acre (Akko) in nood was geraakt. Het uitgeputte zieke dier lag op de rotsen in de buurt van de kust. De dolfijn werd verzorgd door een lokale dierenarts. Voor verdere professionele behandeling werd hij vervolgens overgedragen aan de Israëlische natuurbescherming.

In het verslag van de politie staat: 'Bij de politie in Acre kwam op donderdag tegen 18 uur een ongewone noodoproep binnen. Het ging om de redding van een dolfijn, die vastzat op de rotsen nabij het strand. Naast vrijwilligers waren ook de dierenarts van het district, leden van de natuurbescherming en de leden van de Shavei Zion-duikclubs ter plaatse. Samen met de politie redden zij de dolfijn en droegen hem over aan de professionals van de Israel Nature and Parks Authority, die voor een professionele behandeling zorgden.'

De strandwacht Kader Kaduri had de dolfijn ontdekt. Hij zag door zijn verrekijker, dat hij niet op eigen kracht terug kon gaan naar zee en waarschuwde de autoriteiten. In totaal duurde de reddingsoperatie ongeveer drie uur. Talrijke vrijwilligers zorgden voor het dier, zo vertelde hij de nieuwssite Ynet.

Hier is een video van de reddingsoperatie in Acre:

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.