Waar blijft de solidariteit van de christelijke wereld?

Thursday, August 27, 2015 |  Israel Today staf
De foto links is van een jong christelijk meisje, waarvan de familie Syrië ontvluchtte voordat de invasie van jihadistische horden kwam. Vandaag leven ze als bedelaars in de straten van noordelijk Turkije. Zij zijn slechts één van de zeer velen in een soortgelijke situatie, en zij hebben geluk gehad. In de afgelopen jaren zijn talloze andere christenen mishandeld en vermoord in het Midden-Oosten.

De foto werd gedeeld op Facebook door de Israeli Christian Lobby, een groep Arabisch sprekende christenen, die zowel lobbyen voor christelijke vraagstukken in Israël, als het feit bekend maken dat de Joodse staat de enige veilige plek is voor christenen in deze instabiele regio.

Luisterend naar de oorverdovende stilte van het christelijke Westen met betrekking tot Syrische en Iraakse christenen zoals dit meisje, doet de Israeli Christian Lobby een beroep op 'onze Joodse broeders, om te vragen dat de regering van Israël zijn grenzen opent voor deze christelijke vluchtelingen.'

Hoewel Israël slecht is uitgerust om een ​​grote toestroom van vluchtelingen aan te kunnen, was de reactie van de gemiddelde Israëli, althans op Facebook, overweldigend positief.
• 'We moeten hen onderdak bieden in Israël,' schreef een Joodse commentator.
• 'Breng ze naar het Land [Israël]!!!' benadrukte een ander.
• 'Wie kent dit [lijden] beter dan ons volk?' merkte een Israëlische Jodin op.
• 'Ze moeten hun toevlucht zoeken in Israël', adviseerde een respondent.

Anderen waren verontwaardigd over het lot van deze christenen en het gebrek aan reactie van de wereldwijde christelijke leiders.
'De paus is stom en doof,' concludeerde een Israëli, terwijl een ander erop wees dat christelijke leiders, zoals de paus 'alleen aandacht besteden wanneer het Joden en Israël betreft.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.