Terreuraanslag op Jozefs Graf in Nablus verhinderd

woensdag 26 augustus 2015 |  NAI
Israëlische veiligheidstroepen en de binnenlandse inlichtingendienst Shabak hebben een terreuraanslag op Jozefs graf in Nablus verijdeld. Volgens officiële bronnen werd een terroristische cel, die bestond uit vier Palestijnen, gearresteerd. Volgens het onderzoek wilden ze Joodse gelovigen, die bij het graf wilden bidden, aanvallen. De terroristen hadden er een bom en geweren verborgen.

Het graf van Jozef. Foto: Yaakov Naumi (Flash 90).

De terreurcel werd geleid door een lid van de Islamitische Jihad, genaamd Mohammed Darwish. Uit de ondervraging van de verdachten bleek dat de leden van de cel niet direct met elkaar in contact stonden. Iedereen werkte voor zichzelf en had een ​​specifieke opdracht uit te voeren, zoals de aankoop van wapens, informatie verzamelen en de daadwerkelijke uitvoering van de aanslag. Volgens de Shabak erkenden de verdachten dat ze in Jozefs graf zijn geweest, informatie hebben verzameld en aan een 'bomtraining' hebben deelgenomen.

De Shabak ïdentificeerde de verdachten als Nasim Damiri (30) uit Tulkarem, een eerder gedetineerd Fatachlid, zijn neef Mohammed Damiri (23) uit Tulkarem, een Palestijnse politieman, Yasser Tzarawi (25) uit Nablus, een bekend Hamas-lid, en Adwan Nizal (24 ) uit Kabatya, lid van de Islamitische Jihad.

Sinds de brandstichting in het huis van een Palestijns gezin, die twee mensen het leven kostte, is de veiligheidssituatie in de Palestijnse gebieden gespannen.

Het Graf van Jozef ligt aan de rand van Nablus, het Bijbelse Sichem. Het graf is een van de heiligste plaatsen van het Jodendom. Hier zijn de Bijbelse patriarch Jozef en zijn zonen Efraïm en Manasse begraven. Nablus behoort tot de Palestijnse gebieden. De regio is een centrum van de gewelddadige protesten van Palestijnen tegen de Joodse Staat.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.