Bezorgdheid over stagneren van economische groei

Monday, August 24, 2015 |  NAI

Het nieuwste bericht van het Israëlische Ministerie van Financiën toont schokkende cijfers: In het tweede kwartaal was de economische groei in het Heilige Land rond 0,3 procent lager dan in veel landen die economische problemen hebben.

Minister van Financiën Moshe Kachlon. Foto: Yonatan Sindel (Flash90).

De door financiële problemen geteisterde Eurozone-landen Spanje en Griekenland bijvoorbeeld brachten het er in een internationale vergelijking nog beter af dan Israël. Alleen Frankrijk en Japan toonden een nog kleinere groei, aldus het bericht.

Minister van Financiën Moshe Kachlon ziet vooral de terugloop van de export als oorzaak van de slechte economische prestatie van de Joodse Staat. Zo exporteert Israël bijvoorbeeld talloze chemische producten, waarvan de prijzen op de wereldmarkt sterk zijn gedaald. 'De getallen verontrusten mij, zowel als Minister van Financiën alsook als burger van Israël,' aldus Kachlon. 'Als groot supporter van de Israëlische industrie wil ik deze nu door een verlichting van heffingen versterken.'

Bovendien zegt hij te hopen op een nieuwe opleving van het toerisme, dat na de jongste oorlog met Hamas in de Gazastrook was ingezakt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.