Palestijnen etnisch gezuiverd, maar niet door Israël

Sunday, August 23, 2015 |  Israel Today staf
Veel Palestijnen die gevangen zijn genomen door sjiitische milities in Irak, zijn gruwelijk gemarteld en gedwongen om hun vermeende betrokkenheid bij terrorisme te 'bekennen', volgens de Palestijnse onderzoeker Abu al-Walid. Dat heeft geleid tot de uittocht van 19.000 van de 25.000 Palestijnen die tot voor kort in Irak woonden.

'Het is geen geheim dat de meeste Arabische landen al lange tijd hun Palestijnse broeders mishandelen door hen te onderwerpen aan een reeks van Apartheid-achtige discriminerende wetten en regels die hen vaak fundamentele rechten onthouden', schrijft de Palestijns-Israëlische onderzoeksjournalist Khaled Abu Toameh.

'In landen zoals Irak, Libanon, Jordanië en Egypte worden Palestijnen behandeld als tweede- en derdeklas burgers, wat velen van hen ertoe heeft gedwongen, een ​​beter leven te zoeken in de Verenigde Staten, Canada, Australië en diverse Europese landen', schrijft hij.

De situatie is nog erger in het door oorlog verscheurde Syrië, waaruit in de afgelopen drie jaar een veel groter aantal Palestijnen zijn weggevlucht.

'Niet alleen de Arabische landen verachten de Palestijnen, ze willen ook dat zij alleen het probleem van Israël zijn', vervolgt Abu Toameh. 'Om die reden hebben sinds 1948 de Arabische regeringen geweigerd om de Palestijnen zich permanent te laten vestigen in hun land en gelijkwaardige burgers te worden. Deze Arabische landen weigeren de Palestijnen nu niet alleen hun fundamentele rechten, ze doden en martelen hen ook, en onderwerpen hen aan etnische zuivering.'

Het 'interessantste' is volgens de Arabische journalist de 'volledige onverschilligheid die de internationale mensenrechtenorganisaties, de media en de Palestijnse Autoriteit tonen voor de slechte behandeling van Palestijnen in Arabische landen.'

Spottend concludeert hij tenslotte, dat 'de VN en andere internationale organen blijkbaar niets hebben gehoord van de etnische zuivering van Palestijnen in de Arabische wereld, want ook zij zijn zo geobsedeerd met Israël, dat ze liever niet horen over het lijden van de Palestijnen onder Arabische regimes.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.