Barry Segal: ’Midden-Oosten-conflict is geestelijk conflict’

Friday, August 21, 2015 |  Charles Gardner
De kerk moet het feit onder ogen zien dat het Midden-Oostenconflict een geestelijk conflict is.’ Dit zei de in Israël wonende Messiaanse leider Barry Segal tijdens een bezoek aan Ierland. Segal benadrukte dat de kerk vergeving moet vragen voor haar afwijzende houding tegenover Israël. Die houding heeft ertoe geleid dat het grootste deel van de kerk de roeping van Israël ontkent.

Ook werd beweerd dat de Joden het evangelie niet nodig hebben. Dat laatste leidt ertoe dat er in Israël veel mensen zijn die alle hoop hebben verloren. Barry zegt: ‘Als de kerk niet wakker wordt, zal ze nooit de tijd verstaan waarin we leven.

Hoe reëel de geestelijke strijd is, illustreerde Barry met het voorbeeld van hun zoon, die vorig jaar meevocht in de Gaza-oorlog. Niet wetend of ze hem ooit terug zouden zien, baden Barry en zijn vrouw Batya voortdurend voor Ariël, die commandant is bij de IDF. Op een keer lazen ze onder tranen Psalm 91 en proclameerden ze deze psalm over hun zoon. En zo ook de woorden: ‘Al vallen er duizend aan je linkerzijde en tienduizend aan je rechterhand, jou zal niets overkomen.’

Kort daarna liet Ariël weten dat hij ‘links en rechts’ veel wonderen had meegemaakt. Op een bepaald moment hoorde hij een stem, die hem opdroeg dat hij een deur moest dichtdoen. Zodra hij dat had gedaan, werd de deur getroffen door een regen vijandelijke kogels.

Dit artikel verschijnt in zijn geheel in het septembernummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.