Deze keer geen concessie aan Hamasleider Haniya

Friday, August 21, 2015 |  NAI
De radicale Hamasleider Ismail Haniya in de Gazastrook heeft de Israëlische autoriteiten om toestemming gevraagd voor drie van zijn zusters, die Israëlische staatsburgers zijn, om de bruiloft van zijn zoon in de Gazastrook bij te wonen. Israël heeft het verzoek van Haniya afgewezen.

De reden hiervoor is, dat Hamas twee Israëlische gijzelaars en de lichamen van twee Israëlische soldaten uit de recente Gaza-oorlog in de Gazastrook vasthoudt. Tot op heden heeft Haniya geweigerd om enige informatie over de vier Israëli's in de Gazastrook aan Israël te geven.

Toch heeft Israël – zoals we eerder berichtten – tijdens de laatste ronde van geweld in de Gazastrook familieleden van Ismail Haniya behandeld in Israëlische ziekenhuizen.

Demografische aanval
Zijn zussen zijn getrouwd met Israëlische Bedoeïenen in de buurt van Be'er Sheva en bezitten dus het Israëlische staatsburgerschap. In de afgelopen tien tot twintig jaar trouwen steeds meer Israëlische bedoeïen met Palestijnse vrouwen uit de Gazastrook, omdat daar (volgens Palestijnse bronnen) meer keus was dan in Israël. Een moslim mag met vier vrouwen trouwen.

Daarmee heeft Israël in de laatste jaren een groot probleem, want volgens de wet krijgen deze vrouwen het Israëlische burgerschap. In de Arabische media in de Gazastrook werd al meerdere malen geschreven dat dit zelfs een soort tactiek is om de Joodse demografie van Israël aan te vallen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.