Israël observeert chaos op Syrische Golanhoogten

Wednesday, August 19, 2015 |  NAI
'We zijn op elk scenario in het Noorden voorbereid', zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die dinsdag met zijn minister van Defensie Moshe Ya'alon op de Golanhoogten was, om daar de voorbereidingen van de Israëlische strijdkrachten bij de Golangrens met Syrië te observeren.

Aan de Syrische kant van de Golanhoogten is het niet stil. De Iraniërs probeerden de laatste tijd herhaaldelijk gerichte aanvallen op Israël uit te voeren. De Israëlische media schrijven vaak over de chaos bij de talrijke terroristische groeperingen op de Syrische Golanhoogten, die elkaar bestrijden. De sjiitische terroristen vechten niet alleen tegen de soennitische terroristen, maar vechten ook aan de kant van Hezbollah en steunen Assad's oorlog tegen de soennitische jihadisten van de Islamitische Staat.

Deze chaos nadert meer en meer de grens van Israël, en wordt nauwkeurig geobserveerd door Israël. De verschillende terreurgroepen haten en doden elkaar. Wat hen echter verenigt is hun haat tegen Israël.

Netanyahu en Ya'alon prezen de strategische voorbereidingen van de Israëlische strijdkrachten in het noorden en waarschuwden de vijanden van Israël tegen een mogelijke aanval op Israël.

Bezorgd over Iran
Beide bewindslieden zijn bezorgd over Iran, dat in de afgelopen maanden steeds meer geld steekt in verschillende terreurorganisaties, die Israël willen vernietigen. 'Het geld, dat als gevolg van de recente nucleaire overeenkomst met Iran naar Teheran stroomt, versterkt de fanatieke terreur tegen Israël', zei Netanyahu.

Hij citeerde de Iraanse leider Ayatollah Khamenei, die een paar dagen geleden zei: 'We zullen alle doelen en manieren gebruiken om degenen die Israël aanvallen te steunen.' Netanyahu citeerde ook de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Sharif, die een paar dagen eerder in Beiroet de sjiitische Hezbollahchef Hassan Nasrallah ontmoette, en zei: 'De nucleaire overeenkomst met het Westen schiep voor ons een historische kans en stevige basis tegen de zionistische entiteit.'

Voor de camera maakte Netanyahu duidelijk, dat hij en zijn regering daarvoor hadden gewaarschuwd. Door het opheffen van de sancties tegen Iran vloeien er miljardenbedragen de schatkist in, en een groot deel van deze bedragen zal worden gebruikt voor het stimuleren van de sjiitische terreur tegen Israël.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.