Wat gaat Iran doen met geld van nucleair akkoord?

Wednesday, August 19, 2015 |  Israel Today staf, جام نیوز
De door de regering-Obama bemiddelde nucleaire overeenkomst met Iran betekent voor de Islamitische Republiek een financiële meevaller door het vrijkomen van geblokkeerde tegoeden, en indien de critici gelijk hebben, wordt niet verhinderd dat het land atoomwapens ontwikkelt.

Wat gaat Iran precies doen met al dat nieuwe geld, wanneer de sancties zijn opgeheven?
Wel, Opperste Leider ayatollah Ali Khamenei suggereerde als het eerste punt op zijn uitgavenlijst het versterken van de strijdkrachten zal zijn die in actie zijn tegen Israël.
'We laten geen gelegenheid voorbij gaan om iedereen #FightingTheZionists te ondersteunen,' schreef Khamenei deze week op zijn officiële Twitter-account.

Enkele dagen later werd deze propaganda-video op het internet gezet. Hij is gemaakt door het Islamic Revolution Design House, dat banden heeft met het Iraanse regime.

In de korte animatiefilm zie je strijders met insignes van de Iraanse Revolutionaire Garde, Hezbollah en Hamas zich klaarmaken voor een laatste massale aanval op Jeruzalem.

De video eindigt met een boodschap, waarin een bevel van de vroegere Iraanse Opperste Leider Ayatollah Khomeini doorklinkt: 'Israël moet uit de annalen van de geschiedenis worden gewist, en de jeugd zal zeker die dag zien wanneer het gebeurt.'

Eerder deze maand zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, dat hij er niet zeker van is, dat Iran echt Israël van de kaart wilde vegen, zoals zijn leiders zo vaak openlijk dreigden te doen. De bovenstaande video lijkt erop te wijzen, dat Kerry zijn hoofd in het zand steekt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.