Stenengooiers nemen Israëlische wegen over

Wednesday, August 19, 2015 |  NAI
Vier Joodse tieners en een Arabische vrouw raakten gewond, toen woensdagmorgen stenen werden gegooid naar een bus en twee auto's. De aanval vond plaats rond 09:30 uur op de Olijfberg, toen de Arabische jongeren salvo's stenen naar passerende auto's gooiden, zonder dat ze op een of andere manier geprovoceerd waren.

Verpleegkundigen van de ambulancedienst Magen David Adom waren binnen enkele minuten ter plaatse en behandelden de Joodse jongeren, evenals een Arabische vrouw van ongeveer 50 jaar die gewond was door scherven van een gebroken raam. De vier jongeren moesten met spoed naar het ziekenhuis, omdat hun verwondingen niet meteen konden worden behandeld.

In de nacht waren er nog meer aanvallen op bussen en auto's in Judea en Samaria, waarbij 14 mensen gewond werden en een bus omsloeg toen er stenen naar de voorruit werden gegooid. Een nieuwe ontwikkeling is het gooien van glazen flessen, gevuld met verf, naar bussen, in de hoop dat de bestuurder de controle verliest.

Bijna dagelijks worden in Israël auto's met soms wel grote stenen bekogeld, en het is bijna een wonder dat er niet meer slachtoffers en ernstig gewonden te betreuren zijn. Hoewel de politie probeert om de daders te vinden en te berechten, doet zij niets om dergelijke aanvallen op voorhand te voorkomen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.