Hamas: Wij vingen een voor Israël spionerende dolfijn

woensdag 19 augustus 2015 |  Israel Today staf
Israëls Arabische tegenstanders hebben Israël weer eens op heterdaad betrapt bij het gebruik van dieren als spionnen en moordenaars.

In de loop der jaren stonden er in de Arabische media tal van berichten, dat Israël op allerlei manieren gebruik weet te maken van wilde dieren voor zijn plannen. Zo werd een gier, voorzien van een zender voor trekvogelonderzoek, tot spion gepromoveerd.
Het beroemdste voorbeeld komt uit Egypte, dat in 2010 de Israëlische inlichtingendienst Mossad ervan beschuldigde, dat het een moorddadige haai naar het Sinaï-schiereiland had gestuurd om er toeristen aan te vallen.

Deze keer gaat het om een dolfijn, zoals bekend een intelligent dier. Bronnen in Gaza meldden woensdag, dat Hamas een paar weken geleden een dolfijn gevangen heeft genomen, die was uitgerust met geavanceerde waarnemingsapparatuur. De dolfijn werd naar een strand van Gaza gesleept voor 'inspectie', maar zijn uiteindelijke lot is onbekend.

Volgens het bericht is de dolfijn gevolgd en ingerekend door de 'marine-commando' eenheid van Hamas' strijdkrachten, dezelfde eenheid die tijdens de Gaza-oorlog afgelopen zomer over zee infiltreerde in het zuiden van Israël, waarna ze door Israëlische soldaten, die een kustdorp bewaakten, werden verjaagd.

De Palestijnse krant Al Quds meldde, dat de Hamas-commando's argwaan kregen toen ze de dolfijn 'verdachte bewegingen' zagen maken net buiten de haven van Gaza.
Als je hun verslag zou moeten geloven, was de dolfijn door Israël gezonden om de training van Hamas marine-commando's te filmen. Bovendien beweerden de Palestijnse functionarissen dat de dolfijn ook een soort pijltjesgeweer had, dat leden van de Hamas-eenheid had kunnen verwonden of doden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.