Leger bereidt zich voor op een conflict in Syrië

Monday, August 17, 2015 |  NAI, Israel Today staf
Het Israëlische leger heeft plannen voor het verloop van een aanval op Syrisch grondgebied, voor het geval dat het land tot een ​​dergelijke stap wordt gedwongen. Het gevaar bestaat dat Iran islamistische strijders in westelijk Syrië bewapent, waaronder de Libanese militie Hezbollah, met het doel een nieuw front tegen Israël op te bouwen op de Golanhoogten.

Minister van Defensie Ya'alon bracht een bezoek aan de noordelijke grens.

Daarom houdt het Israëlische leger al twee weken oefeningen, die een scenario uitspelen waarin zwaar gewapende terroristen de noordelijke grens overschrijden en daar Joodse en Druzendorpen aanvallen.
Volgens een beoordeling van het Noordelijk Commando van het Israëlische leger zou een jihadistische organisatie in een wanhopige situatie op enig moment kunnen besluiten om een aanval op Israël uit te voeren om de IDF in het conflict te betrekken, ook al lijkt de situatie momenteel rustig.

Bij de oefeningen doen Israëlische soldaten waarnemingen naar doelen in Syrië en oefenen voor het geval van een beschieting met mortiergranaten op Israëlische plaatsen aan de grens. Daarbij worden vliegtuigen, helikopters en tanks ingezet, evenals honderden reservisten, die al waren opgeroepen.

Druzen
Het Syrische leger heeft de laatste maanden de controle over grote gebieden aan de grens met Israël verloren aan rebellen, waaronder ISIS, dat tot ongeveer 70 km van het gebied van de Druzen en hun dorp Hader is verwijderd. Deze Druzen hebben vaak familieleden in Druzische dorpen in Israël en hebben het Joodse land al om hulp gevraagd in geval van een aanval. Ook wanneer Israël niet betrokken wil worden in het conflict in Syrië moet het dit verzoek om hulp toch beantwoorden, en het heeft plannen gemaakt voor het geval dat het dorp Hader wordt aangevallen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.


””

Druzen gemeenschappen in het Midden-Oosten. Beeld: defense-update.com.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.