Knessetlid waarschuwt: Homo's controleren de media

zondag 16 augustus 2015 |  Israel Today staf
Zonder de grip die homoseksuelen en hun aanhangers hebben op de lokale media zouden homoseksualiteit en de homoseksuele gemeenschap in het algemeen niet zoveel aandacht krijgen of zo breed geaccepteerd worden in de Joodse Staat, meent Bezalel Smotrich, een openhartig Knessetlid van de rechtse partij Het Joodse Huis.

Vorige week stelde Smotrich in een interview met Israel Radio, dat 'er veel prominente figuren in de Israëlische media zijn, die de microfoon in handen hebben, en zij bepalen voor ons allemaal wat we denken en wat we zeggen.' Eerder had hij de recente Gay Pride Parade in Jeruzalem de 'gruwelparade' genoemd.

Smotrich legde uit, dat hij een heel lange tijd had geworsteld met de vraag, waarom homoseksualiteit zo'n prominent probleem was geworden in Israël, terwijl 'ik er tenslotte van overtuigd ben dat 95 procent van de Israëlische burgers heel graag zou willen dat hun kinderen een prachtig gezin beginnen en hen kleinkinderen geven.'
De overgrote meerderheid, bijna alle Israëli's, willen dat hun kind 'een gezond persoon, een normaal mens is', benadrukte de parlementariër.

Volgens Smotrich ligt het antwoord van dit raadsel in het feit, dat de homoseksuele gemeenschap bij zijn leden en aanhangers 'vele tientallen zeer dominante personen' in de maatschappij telt.
'Deze mensen bezitten een enorme macht met de mogelijkheid om onze inzichten vorm te geven', merkte hij op. 'Zij zullen dus natuurlijk niet luisteren naar een mening zoals de mijne, en ze zetten mij uit na een kwart van een zin, en ze denken slecht over mij omdat ik mijn mening niet kan uitleggen'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.