Turkije is favoriet doel van Israëlische toeristen

Wednesday, August 12, 2015 |  NAI

Volgens opgaven van de Israëlische Luchthavendienst (IAA) is Turkije afgelopen juli de bestemming geweest van de meeste vluchten met Israëlische passagiers.

De VS, die de afgelopen jaren het meest bezochte land was, kwam dit jaar op de derde plaats, terwijl Griekenland de tweede plaats innam.

In juli vlogen in totaal 172.507 Israëli's naar Turkije, een toename van 30% sinds vorig jaar. Deze statistiek is echter niet nauwkeurig, want veel passagiers vlogen vanuit Istanboel verder naar andere doelen in Europa, Azië of Amerika. Daar Turkish Airlines een van de grootste en voordeligste luchtvaartmaatschappijen is, is het zeker mogelijk dat het aantal bezoekers van Turkije aanzienlijk lager ligt dan hier vermeld.

Bij nummer twee, Griekenland, is dit waarschijnlijk niet het geval en kan men ervan uitgaan dat de meeste van de 169.248 passagiers die naar Griekenland vlogen, daar ook bleven. Daar de euro de afgelopen maand flink in waarde is gedaald, is vakantie in Griekenland voor Israëli's veel voordeliger geworden dan vorig jaar, hetgeen de toename met 29,7% van de bezoekersaantallen verklaart.

Naar de VS vlogen 136.373 passagiers rechtstreeks; zij die in Europa of in een ander land een tussenstop maakten, zijn hier niet meegeteld. Duitsland kwam als bestemming op de vierde plaats, met ongeveer 135.000 Israëlische passagiers, wat neerkomt op een toename met 23 procent.

In totaal kwamen in juli 1.768.300 passagiers (Israëli's en buitenlandse toeristen) op de luchthaven Ben Goerion bij Tel Aviv aan, of vertrokken van daaruit, wat neerkomt op een toename van 20% ten opzichte van juli 2014.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.