Meeste Israëli's vinden dat hun land in gevaar is

Tuesday, August 11, 2015 |  Israel Today staf
Volgens de maandelijkse Peace Index Survey, een eind juli gehouden enquête van het Israel Democracy Institute, gelooft een ruime meerderheid van de Israëlische Joden dat hun land in ernstig gevaar verkeert als gevolg van diverse veiligheids- en militaire bedreigingen.

Meer dan 26 procent van de respondenten beschreef het niveau van gevaar voor Israël als 'zeer hoog', en 51,4 procent noemde het 'middelmatig hoog'.

Desondanks meent 26 procent van de Israëlische Joden dat er genoeg geld naar Defensie gaat, en 41 procent zegt dat het leger een te groot deel van de nationale begroting verbruikt. Minder dat 20 procent zei dat het leger te weinig financiën krijgt.

De resultaten van de enquête komen midden in het oplaaiende debat over door de VS bemiddelde nucleaire overeenkomst met Iran, die Israëli's uit het hele politieke spectrum als een strategische fout beschouwen, die de Joodse Staat ernstig in gevaar brengt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.