Meeste Israëli's bezitten een Bijbel en eren Gods Woord

maandag 10 augustus 2015 |  Israel Today staf, NAI
Een enquête, die vorige maand werd gehouden, laat zien dat bijna alle Israëlische Joden een Bijbel (Tenach, Oude Testament) bezitten, dat de meesten die vereren als het heilige Woord van God, en dat bijna de helft van de Joodse bevolking min of meer geregeld uit de Schrift leest.

Premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw tijdens een Bijbelstudie in hun ambtswoning in Jeruzalem. Foto: Flash90.

De peiling werd uitgevoerd voorafgaand aan de conferentie 'Het openen van de Tenach' in het Herzog Academic College, die werd bijgewoond door 7.000 Israëli's en buitenlandse bezoekers. Zij kregen een breed scala aan lezingen en workshops aangeboden over de Bijbel en zijn plaats in de moderne samenleving, in het bijzonder de Israëlische Joodse samenleving.

Uit de enquete, waarover de nieuwssite Israel National News schreef, blijkt dat 95 procent van de Israëlische Joden een Tenach in huis heeft, en 68 procent dit als een 'heilig boek' vereert. Bijna de helft zegt de Tenach geregeld of minder geregeld te lezen.

Slechts 15 procent van de Israëlische Joden zei dat ze nooit de Bijbel lezen, en slechts 9 procent zei dat ze geen band hebben met het Woord van God.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.