Zeg niet 'Vrede, vrede', terwijl er geen vrede is

Sunday, August 09, 2015 |  Charles Gardner
De Verenigde Staten zijn de 'Grote Satan' geworden voor de fanatieke moslims in Iran, omdat ze beschouwd worden als de voorstanders van de Joodse Staat, en natuurlijk ook omdat er bijna evenveel Joden wonen als in Israël. De meesten van hen – twee miljoen – wonen in New York, dat is zelfs meer dan de 1,6 miljoen die in Tel Aviv wonen.

Dat schrijft de Britse journalist Charles Gardner in een artikel over zijn nieuwe boek 'Peace in Jerusalem' (Vrede in Jeruzalem) over de aanhoudende terreurdreiging waarmee we allemaal te maken hebben. Hij wil dit boek presenteren op 9 september, de dag waarop de Twin Towers in New York werden getroffen. Hij meent dat het doel van deze aanslag niet de Twin Towers was, zelfs niet de VS, maar Israël.

Nu pocht Iran – de belangrijkste financier van terreur ter wereld – dat het de VS te slim af is geweest op zijn weg naar de vernietiging van Israël, wat al heel lang openlijk zijn doel is. Er wordt althans gezegd dat dit de inhoud is van een nieuw boek, geschreven door ayatollah Khamenei (foto), de opperste leider van Iran, die blijkbaar minachting heeft voor de politici die hebben toegehapt om een 'deal' te sluiten, die de wereld veiliger zou maken voor ons allemaal. Het boek verschijnt niet in het Engels.

Uit de berichten over de voorwaarden van deze deal maak ik op, dat de Iraniërs vrij zijn om te kiezen waar en wanneer inspecteurs aan het werk kunnen gaan om te verzekeren dat er geen nucleaire wapens worden ontwikkeld. Met andere woorden, in feite wordt het hen toegestaan zichzelf te bewaken en de controles zelf te regelen.

Blijkbaar is hier geen rekening gehouden met de islamitische praktijk van het 'leugentje om bestwil', het is toegestaan te liegen terwille van Allah of de jihad, de heilige oorlog.
Een voorbeeld: bij het ondertekenen van de Oslo Akkoorden in 1993 beloofde PLO-oprichter Yasser Arafat het charter van de organisatie, dat opriep tot de ondergang van Israël, te veranderen. Hij werd hiervoor beloond met de Nobelprijs voor de Vrede – maar het charter is nooit veranderd.

Zo is het ook met Iran, dubbelhartigheid en bedrog zijn de instrumenten van hun politieke compromissen. En hun onbeschaamde mantra blijft hetzelfde - 'Israël van de kaart vegen'.
Het sluiten van een verdrag met een groep enthousiaste revolutionairen, en dan te geloven dat zij hun deel van het verdrag houden, is dwaas tot in het extreme.

In 1938 werd de Britse premier Neville Chamberlain verleid tot het ondertekenen van een 'vredes'akkoord met Hitler – en we weten allemaal, dat dit nog niet het papier waard was waarop het was geschreven. Denken minister Kerry en president Obama echt dat ze wijzer zijn dan premier Chamberlain?

De waarheid is dat wij allemaal, en het Joodse volk in het bijzonder, nu in minstens zo groot gevaar zijn door het 'nieuwe nazisme' als tijdens de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog.

En toch is ondanks dit alles vrede in Jeruzalem mogelijk, en het is momenteel 'werk in uitvoering', maar alleen door Jezus, de Joodse Messias. Want ik heb Arabier en Jood elkaar zien omhelzen in liefde, omdat zij beiden hadden ervaren dat Christus – met de woorden van de apostel Paulus – de scheidsmuur van vijandigheid tussen hen heeft afgebroken door zijn offerdood aan het kruis voor onze zonden (Efeziërs 2:14-16).

Het grootste probleem in onze ellendige wereld is niet de politiek of de religie, of een dreigende ecologische ramp - maar zonde. Ik heb het over onze zonden, de uwe en de mijne, die we tonen met de slechte daden die ons zo natuurlijk toeschijnen.

Achter de boosheid en woede van de ayatollahs zit een zondig hart, vol verdorvenheid, dat je niet kunt aanpakken door politici en bureaucraten te sussen. Alleen het bloed dat onze Heer heeft vergoten op het kruis van Golgotha ​​buiten Jeruzalem, 2000 jaar geleden, kan harten reinigen en verenigen. Zoals Jeremia lang geleden waarschuwde tegen personen die zeggen 'Vrede, vrede', terwijl er geen vrede is. (Jeremia 6:4 en 8:11).

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.