Moslims vielen Franse christen aan op de Tempelberg

Thursday, August 06, 2015 |  NAI, zig123ize
Dinsdag is een Franse toerist op de Tempelberg in Jeruzalem aangevallen door moslims, toen hij op de heiligste plaats van Israël met een Israëlische vlag zwaaide.

Videobeelden van het incident lieten zien dat de man, een christen, werd aangevallen door tenminste vier personen die hem op het hoofd sloegen met stenen. Waarschijnlijk heeft de Israëlische politie zijn leven gered door met geweld in te grijpen en de bebloede man weg te leiden.

Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht en zou in stabiele toestand zijn. Hij kan nu een aanklacht tegemoet zien voor het verstoren van de openbare orde. Het is voor Joden en christenen verboden op enige manier of vorm uiting te geven aan hun geloof bij een bezoek aan de Tempelberg, uit vrees voor een gewelddadige islamitische reactie, zoals dinsdag gebeurde.

Vier aanvallers, waaronder een lid van de Islamitische Trust (waqf) die toezicht houdt op de Tempelberg, werden gearresteerd wegens hun aandeel in de aanval op de bezoeker.

Geschiedvervalsing
Een dag later ondertekenden lokale islamitische en Arabische christelijke leiders een document, dat beweert dat de Joden geen religieuze of historische band met de Tempelberg hebben, en daarom geen toestemming mogen krijgen ​​om de heilige plaats te bezoeken.

'De Tempelberg is “zuiver en uitsluitend” heilig voor de moslims', verklaarde de vroegere Jeruzalemse moefti sheik Ekrima Sabi in een persconferentie, waar het 'Gezegende Aqsa Moskee Document' werd gepresenteerd.

Veel plaatselijke Arabische leiders stemmen in met en steunen zelfs zulke beweringen van hun islamitische tegenhangers, ondanks het feit dat het Nieuwe Testament vol staat met beschrijvingen van de Tempelberg als de heiligste plaats van het Joodse volk, ook voor Jezus zelf (Johannes 2:15-15).

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.