Drie gewonden door brandbom op rijdende auto

dinsdag 4 augustus 2015 |  NAI, Israel Today staf
Door een brandbom, die maandagavond in Jeruzalem naar een rijdende auto van Joden werd gegooid, zijn drie mensen gewond geraakt. Volgens de politie was een echtpaar in hun auto onderweg, toen een onbekende – vermoedelijk een Arabier – een Molotov-cocktail in de auto gooide. De auto raakte in brand en ramde een taxi, waarvan de bestuurder licht gewond raakte.

De auto is geheel uitgebrand. Foto: Sliman Khader (Flash90).

De echtgenoot slaagde erin, ongedeerd uit de brandende auto te ontkomen. De 20-jarige soldaat David Domanski had de aanval waargenomen en kwam meteen te hulp. Hij bluste de vlammen met een brandblusser, en heeft daarmee waarschijnlijk de 27-jarige vrouw, die de auto bestuurde, het leven gered. Daarbij liep hij zelf brandwonden en een rookvergiftiging op.
Ondanks de snelle hulp kreeg de vrouw eerste- en tweedegraads brandwonden over 15 à 20 procent van haar lichaam. Ze werd door de ambulancedienst naar het Jeruzalemse Hadassah-ziekenhuis gebracht. Haar toestand was dinsdag stabiel.

De aanval vond plaats op een kruispunt tussen de noordelijke wijken van Jeruzalem Beit Hanina (Arabisch) en Pisgat Ze'ev (Joods). De politie zette snel de kruising af en plaatste wegblokkades in een poging om de daders te arresteren. De autoriteiten stuurden ook een groep Arabische jongeren weg, die naar de brandende auto kwamen kijken.

Het bekogelen van Joodse automobilisten met stenen en brandbommen is op dit specifieke kruispunt routine geworden, evenals op andere locaties in het oostelijke deel van de Israëlische hoofdstad.

De Jeruzalemse burgemeester Nir Barkat nam stelling na de aanslag: 'Elke steen en elke molotovcocktail is een ernstige terroristische aanval, die we niet zullen accepteren. We zullen niet capituleren voor het terrorisme, en we zullen ons normale dagelijkse leven daardoor niet laten veranderen. Alle evenementen in Jeruzalem zullen plaatsvinden zoals gepland.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.