Palestijnse baby dood door brandstichting

Friday, July 31, 2015 |  NAI
Bij brandstichting in twee huizen in Doema, bij Nabloes, zijn vrijdagochtend vroeg een baby van 18 maanden gedood en zijn vier jaar oude broer en hun ouders ernstig gewond geraakt. Volgens de artsen is 70 tot 90 procent van hun huid verbrand. Ze zijn van het Palestijnse ziekenhuis naar Israëlische gespecialiseerde ziekenhuizen vervoerd en vechten voor hun leven.

Een deskundige van de Israëlische politie zoekt naar sporen in het uitgebrande huis van de Palestijnse familie in Doema. Foto: Flash 90.

Om ongeveer 2 uur werden de huizen in Doema in brand gestoken. Volgens Palestijnse bronnen hebben 'Joodse kolonisten' een brandbom door een raam gegooid. Een huis was leeg, in het andere sliep het getroffen gezin. De ouders probeerden nog om hun kinderen te redden, maar voor de anderhalf jaar oude Ali kwam elke hulp te laat.

De Israëlische politie vermoedt dat nationalistische Joodse extremisten de daders zijn. Daarop wijzen de op de muur gespoten leuzen, die op het huis zijn gevonden. In het Hebreeuws staat er 'Leve Koning Messias' en 'Wraak', daarnaast is een davidsster gespoten.

Premier Benjamin Netanyahu zei geschokt te zijn door deze verschrikkelijke misdaad, die hij als een terroristische aanslag beschouwt. Israël moet met alle macht optreden tegen de daders. Hij heeft de autoriteiten opgedragen intensief naar de moordenaars te zoeken en hen snel voor het gerecht te brengen. Hij sprak zijn deelneming uit met het lot van het getroffen gezin en hoopt op voorspoedige genezing.
Legerwoordvoerder Peter Lerner noemde het voorval een 'barbaarse terroristische daad'. Minister van Defensie Moshe Ya'alon benadrukte dat de Staat krachtig zal optreden tegen de 'Joodse terroristen'.

De politie en het leger zijn op zoek naar de daders en hebben wegversperringen opgericht.
Het leger heeft in de ochtend vier bataljons naar de Westbank gestuurd om er de veiligheid en orde te handhaven. De Golani- en Nachal Brigade zijn in hun kazernes in paraatheid gebracht. De autoriteiten vrezen ernstige onrust in de Westbank en op de Tempelberg in Jeruzalem.

Zoals voorspelbaar noemde de Palestijnse Autoriteit het een gruwelijke misdaad waarvoor de Israëlische regering met hun pionier-vriendelijke beleid ​​de volledige verantwoordelijkheid draagt, en dreigde Israël voor het internationale gerechtshof te slepen.
Hamas heeft een 'Dag van woede' aangekondigd. Husam Badran, Hamas-woordvoerder in de Palestijnse gebieden, maakte bekend: 'Alle Israëli's zijn nu legitieme doelen.'
Die Dag van Woede lijkt al begonnen: nabij de nederzetting Kokhav HaShahar in de Jordaanvallei werd een Israëlische auto beschoten vanuit een rijdende auto, en in de Oude Stad van Jeruzalem werd met stenen en brandbommen gegooid.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.