'Israël doodt uitgewisselde kindermoordenaar in Syrië'

Thursday, July 30, 2015 |  Israel Today staf
Israëls nieuwszender Channel 2 meldde woensdag, dat waarschijnlijk de Israëlische luchtmacht bij een aanval op het Syrische deel van de Golanhoogten de beruchte terrorist Samir Kuntar heeft gedood, samen met vier andere militanten die trouw zijn aan het regime van dictator Bashar Assad.

Kuntar werd in 1979 opgepakt en gevangen gezet door Israël, nadat hij een infiltratie-team uit Libanon had geleid naar de Israëlische badplaats Nahariya, waar hij een politieman en een Israëlische vader en zijn vierjarig dochtertje doodde.

Ondanks veel protesten werd Kuntar in 2008 vrijgelaten als onderdeel van een grotere gevangenenruil met de Libanese militie Hezbollah. Terug in Libanon werd Kuntar als held ontvangen en zwoer hij door te gaan met zijn bloedige jihad tegen de Joodse Staat.

In die tijd zei de toenmalige president Shimon Peres, dat Kuntar niet wordt vergeven of vergeten, en een functionaris van Defensie beloofde dat het recht zijn loop zal hebben bij de verstokte terrorist. 'Samir Kuntar, die werd vrijgelaten in het kader van een uitwisseling van gevangenen met Hezbollah, is ten dode opgeschreven', zei de functionaris toen tegen de krant Yediot Achronot, 'Israël zal hem elimineren'.

Het Israëlische leger weigerde commentaar te geven op de vraag of die belofte woensdag was uitgevoerd, maar het in Groot-Brittannië gevestigde Syrische Observatorium voor de Mensenrechten suggereerde dat dit het geval was. 'Een Israëlisch vliegtuig raakte een auto in de stad Hader, en doodde twee mannen van Hezbollah, en drie mannen van de regeringsgezinde volkscomité's in de stad,' zei directeur van de organisatie, Rami Abdel Rachman. Het is bekend dat Kuntar een locale militie in Hader leidde.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.