Knesset hernieuwt banden met christen-parlementariërs

woensdag 29 juli 2015 |  Israel Today staf
De Israëlische Knesset hernieuwde vorige week zijn Christian Allies Caucus, zoals na elke verkiezing behoort te gebeuren. Dit is een groep Knessetleden uit diverse partijen, die de samenwerking tussen christelijke leiders en organisaties wereldwijd en de Staat Israël willen versterken.

Het feit dat de Knesset deze trend voortzet bewijst dat deze de betrekkingen tussen Israël en de christelijke wereld steeds belangrijker vindt.
De bijeenkomst, geleid door de voorzitter van de Knesset Yuli Edelstein, werd bijgewoond door niet minder dan 25 Knessetleden uit acht verschillende facties, waaronder drie ministers van de regering.

De nieuwe voorzitter van de Caucus, Robert Ilatov (Yisrael Betenu) zei dat hij zou werken aan het verder versterken van de banden met de 32 zuster caucusen in parlementen over de hele wereld, als onderdeel van een bredere inspanning om de wereldwijde boycot van de Joodse Staat te bestrijden.
'Er liggen veel uitdagingen voor ons, maar ik twijfel er niet aan dat we samen zullen slagen in het verdedigen en zegenen van de Staat Israël en het welzijn van het volk,' zei Ilatov tegen zijn collega Israëlische parlementsleden en de vele christelijke leiders bij de bijeenkomst.

De voormalige Israëlische ambassadeur in de VS, Michael Oren, die nu Knessetlid is voor de Koelanoe partij, sprak ook de bijeenkomst toe, en merkte op dat 'de relaties van de VS – als christelijke natie – met Israël hun oorsprong vinden in geestelijke banden. (...) We zijn op een heilige missie om te zorgen dat de Joodse Staat sterk en geliefd blijft.'
Oren wees er verder op dat indien Jezus vandaag naar Bethlehem zou komen (of naar een aantal andere plaatsen waar Hij sprak, zoals de Tempelberg) Hij een 'Joodse kolonist' zou worden genoemd.

Causus-directeur Josh Reinstein vatte de bijeenkomst samen met de uitspraak dat 'Israël nu afhankelijk is van christelijke steun. We zullen beproefd worden zoals nooit eerder'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.