Palestijn sterft op de vlucht voor politie

Tuesday, July 28, 2015 |  NAI
Een 18-jarige Palestijn, die werd gezocht wegens wapensmokkel, is maandag in Kalandiya in de buurt van Ramallah door Israëlische politie in zijn been geschoten. De gewonde man viel later van een dak, pal voor de voeten van de Israëlische veiligheidsmanschappen. Hij was op slag dood.

Muhammed Abu Latifa (foto) is de derde Palestijn binnen een week die bij botsingen met Israëlische veiligheidstroepen om het leven kwam. Soldaten van de antiterreureenheid Yamas waren naar Kalandiya gekomen om hem te arresteren. De jonge man verweerde zich volgens informatie van het leger hevig en verzette zich tegen zijn arrestatie. Het leidde tot een worsteling, de Palestijn werd in zijn been geschoten. Hij vluchtte te voet, sprong van dak op dak, wat hem tenslotte noodlottig werd. Bij zijn waaghalzige vlucht viel hij in de diepte. Er raakten bij het incident geen militairen gewond.

Afgelopen woensdag had een andere arrestatie ook een dodelijke afloop: Bij een poging de 53-jarige Abu Falah Maria te arresteren, kwam het tot een schotenwisseling. Over de gang van zaken gaan tegenstrijdige geruchten rond. Het Israëlische leger zegt dat Abu Maria hevig weerstand bood toen de militairen hem wilden arresteren. Toen de militairen de woning betraden, zou het meteen tot een schotenwisseling zijn gekomen. De Palestijnen daarentegen verklaarden dat Abu Maria alleen probeerde zijn kinderen te beschermen.

Vorige week dinsdag was de 21-jarige Muhammad Achmad Alawneh door een schot in de borst overleden. De jonge Palestijn moest in Burkin in de buurt van Jenin worden gearresteerd. Alawneh tilde een steen op en wierp die op de Israëlische veiligheidsmensen, waarna hij door een kogel dodelijk werd getroffen, aldus de Israëlische autoriteiten.

In een ander geval, dat vorige week woensdag plaatsvond, slingerde een achtjarige Palestijnse jongen op een begraafplaats bij de Olijfberg in Jeruzalem stenen naar de Israëlische grenspolitie. De agenten namen de jongen gevangen en droegen hem over aan zijn ouders.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.