Hamas traint 25.000 toekomstige strijders in zomerkampen

Monday, July 27, 2015 |  NAI, Foto: Flash90
De militaire vleugel van Hamas, de Qassambrigade, opende zaterdag zijn zomervakantiekamp voor dit jaar. In de Gazastrook worden daarbij 25.000 Palestijnen opgeleid tot strijders. Hamas houdt dergelijke kampen ook in de winter. 'Het doel van de militaire trainingskampen is de toekomstige strijders spiritueel, geestelijk en lichamelijk zodanig voor te bereiden dat ze in staat zijn Palestina van de Israëlische bezetting te bevrijden,' vertelde een woordvoerder.

De deelnemers aan het vakantiekamp zijn tussen 15 en 60 jaar oud, maar de meesten zijn jongeren en jongvolwassenen. Het kamp duurt in totaal twee weken. Gedurende deze tijd worden ze getraind in militaire vaardigheden zoals schieten met scherpe munitie, en ook staan eerste hulp en reddingsmaatregelen op het programma. Bij de opleiding tot scherpschutter worden foto’s van Israëlische politici als schietschijven gebruikt. Ook worden marine-acties op zee geoefend.

Ook vroeger hield Hamas al zomerkampen, maar daar werd alleen sport bedreven en werd de Koran bestudeerd. ’s Winters echter had de Qassambrigade zich reeds lang verplicht tot militaire training van de jeugd. Onder de dekmantel 'Pioniers van het verzet' wordt Palestijnse jeugd daar intensief militair gedrild, zij simuleren terreuroperaties. De deelnemers oefenen onder meer aanvallen op Israëlische doelen via de terreurtunnels.

Onlangs beweerde Hamas dat de vraag naar plaatsen in het zomerkamp het aanbod sterk overtrof. Internationale mensenrechtengroepen geven als kritiek dat in de zomerkampen de rechten van de kinderen worden geschonden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.