Politie voorkomt aanval op gelovigen op Tishah Be'Av

Sunday, July 26, 2015 |  Israel Today staf
Met een inval op het Jeruzalemse Tempelplein reageerde de Israëlische politie zondag op het opslaan van wapens in de Al Aqsa-moskee. Die waren bedoeld om te worden gebruikt tegen de Joodse gelovigen die Tishah Be'Av wilden gedenken bij de Klaagmuur.

Elk jaar komen duizenden Joden op de negende van de maand Av, Tishah Be'Av, bijeen bij de Westelijke Muur of Klaagmuur om te treuren over de verwoesting van de Eerste en de Tweede Tempel, en een aantal andere rampen uit de Joodse geschiedenis.

Ter voorbereiding van de bijeenkomst van dit jaar hadden islamitische functionarissen en gelovigen op de Tempelberg stenen, molotovcocktails (brandbommen) en vuurwerk opgeslagen in de Al Aqsa moskee, de derde heiligste plaats van de islam.

Om een massale aanval op de ongewapende Joodse gelovigen te voorkomen ging de politie zondagochtend vroeg krachtdadig het Tempelplein op en botste daar met islamitische relschoppers.

De aspirant-aanvallers werden teruggedrongen naar de Al Aqsa moskee en de deuren werden achter hen gesloten. Zes moslims werden naar verluidt gearresteerd voor het gewelddadig aanvallen van politieagenten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.