Record aantal passagiers op luchthaven Ben Goerion

Friday, July 24, 2015 |  NAI
Ook in Israël is het nu vakantietijd. Duizenden Israëli's 'overspoelen' letterlijk de luchthaven Ben Goerion. Donderdag werden in totaal 70.360 passagiers verwerkt op één dag, een record voor dit jaar. De passagiersstromen zorgden voor lange wachtrijen bij de veiligheidscontroles en check-in balies. Voor de meeste reizigers geen probleem in de moderne, van airconditioning voorziene vertrekhallen.

Archieffoto: Yossi Zeliger (Flash 90).

De populairste bestemming was uitgerekend het door een crisis geteisterde Griekenland. 9125 reizigers vlogen erheen of keerden uit dit land terug van hun vakantie.
De tweede populairste bestemming was Turkije met 7772 passagiers, gevolgd door Duitsland met 5885 passagiers, Italië met 4647 en de Verenigde Staten met 4625 personen.
In augustus worden rond 1,7 miljoen passagiers verwacht, dat is zeven procent meer dan in het voorgaande jaar.

In totaal vertrokken 430 vluchten vanaf de internationale luchthaven bij Tel Aviv naar over de hele wereld. Daarbij was ElAl met een aandeel van 28 procent de meest geboekte luchtvaartmaatschappij, gevolgd door Aegean, Arkia, Turkish Airlines, Israir en EasyJet.

Volgens het internet-reserveringssysteem 'Smartair' zijn de populairste steden voor de Israëli's Amsterdam, New York, Parijs, Berlijn en Barcelona. De meeste pakketreizen gaan naar Rhodos, Kreta, Burgos, Praag en Antalya.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.