Palestijnse scholen wakkeren Jodenhaat aan

Thursday, July 23, 2015 |  NAI, MEMRI (video)

De Palestijnse Autoriteit (PA) zorgt er in zijn scholen voor dat de haat tegen Israël wordt versterkt en dat terroristen en martelaren worden geëerd. Dit blijkt uit een uitvoerig rapport, dat een Israëlische lerarenvereniging samen met de organisatie Palestinian Media Watch (PMW) heeft opgesteld.

Een Palestijnse jongen met een speelgoedpistool in Hebron. Foto: Issam Rimawi (Flash 90).

De lerarenvereniging klaagt dat 'de Palestijnse Autoriteit zijn kinderen leert het bestaansrecht van Israël te bestrijden. Hij moedigt kinderen aan om Joden als een kwaad te beschouwen en terroristische moordenaars als voorbeelden te bewonderen.'

Het rapport geeft een veelheid aan voorbeelden van het verheerlijken van terrorisme, aldus de directeur van PMW, Itamar Marcus. Hij beschrijft hoe een dag van een Palestijns kind op de Westbank er uitziet: 'Het gaat naar school over een weg die naar een terrorist is genoemd, en komt dan op een school die naar een terrorist is genoemd. Het is omgeven met verheerlijking van terreur, het ontkennen van het bestaansrecht van Israël, het ontkennen dat Joden het recht hebben om als menselijke wezens te bestaan.'

Het rapport wijst op educatieve uitzendingen op de Palestijnse televisie. Daarin worden kinderen uitgenodigd om gedichten op te zeggen. Zo droegen ze voor dat Joden 'apen en varkens' zijn, dat Joden 'vijanden van Allah' zijn en dat Sion 'satan met een staart' is.

PMW documenteerde, dat de Palestijnse Autoriteit tientallen scholen naar moordenaars heeft genoemd. In zulke scholen hangen op prominente plaatsen enorme foto’s, met de mededeling dat het om 'heldhaftige martelaren' gaat.
Een van de scholen draagt de naam Haj Amin al-Husseini. Dat was de groot-moefti uit de tijd van het Britse mandaat, die met de nazi’s samenwerkte en als oorlogsmisdadiger verantwoordelijk is voor de dood van duizenden burgers.

Zelfs sportevenementen en Facebook-acties worden door de PA gebruikt om haat en geweld te propageren. Het rapport werd door de lerarenvereniging en de PMW ingediend op het Internationale Onderwijscongres in Ottawa (Canada), waaraan pedagogen uit 171 landen deelnamen.


Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.