Palestijn doodgeschoten bij inval nabij Hebron

donderdag 23 juli 2015 |  NAI
Tijdens een inval van het Israëlische leger in Beit Ummar, ten noorden van Hebron, werd een Palestijn (53) doodgeschoten. Volgens het leger wilde een speciale eenheid in de nacht van woensdag op donderdag gezochte Palestijnen arresteren, toen ze in een huis met aanzienlijk verzet te maken kregen. Een soldaat zou gepoogd zijn te wurgen, daarnaast werden de soldaten bekogeld met stenen.

Archieffoto: Issam Rimawi (Flash90)

Bij het terugtrekken was het noodzakelijk om de soldaten vuursteun te geven. Daarbij zou de 53-jarige, wiens naam Falah Abu Maria zou zijn, zo ernstig zijn getroffen dat hij kort daarna stierf .

Palestijnen beschreven de gang van zaken heel anders. Zij meldden dat de Israëlische troepen het huis hadden bestormd en op de kinderen van Abu Maria schoten. Zijn zoon was in het bekken getroffen. Toen de vader zijn kind te hulp snelde, werd hij door twee kogels in de borst getroffen. De zoon is intussen geopereerd en in stabiele toestand.

De Israëlische troepen hebben in de nacht zes verdachten opgepakt op de Westbank. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische acties en gewelddadige onlusten.

Dit laatste dodelijke incident gebeurde slechts 24 uur nadat een 21-jarige Palestijn door Israëlische veiligheidstroepen in de buurt van Jenin werd doodgeschoten. Daar was volgens de veiligheidsdiensten onrust ontstaan nadat een Palestijn werd gearresteerd. De 21-jarige werd neergeschoten toen hij een ​​rotsblok naar de soldaten wilde gooien.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.