Holocaust-overlevende helpt nu bedreigde christenen

Friday, July 17, 2015 |  Israel Today staf
Toen hij 19 jaar was, was Arthur George Weidenfeld een van de vele Joden die Britse christenen uit het door de nazi's gecontroleerde Oostenrijk kon redden op het moment dat Adolf Hitler en zijn trawanten het sein gaven voor de 'Endlösung'.

Het is nu 77 jaar later, en Weidenfeld, nu een Britse Lord, wil iets terugdoen voor die weldaad door Syrische en Iraakse christenen te redden die met de dood worden bedreigd door de oprukkende islamitische horden van ISIS.

Weidenfeld werd in 1938 naar Engeland gebracht door de Quakers en de Plymouth Brethren. Niet lang daarna begon hij de uitgeverij Weidenfeld & Nicolson. In 1976 bezorgden zijn overweldigend succes en ongebreidelde filantropie Weidenfeld de titel van Lord, Baron Weidenfeld, om precies te zijn.

Deze week vertelde Weidenfeld aan de Londense krant The Times, dat hij 'een schuld moet terugbetalen', en het Weidenfeld Safe Havens Fund heeft opgericht om christenen in het Midden-Oosten, die met gedwongen bekering en de dood worden bedreigd, te vervoeren en financieel te ondersteunen.

Volgens berichten heeft het Fonds al 150 Syrische christenen naar Polen gevlogen, waar hij hen de komende twaalf tot achttien maanden financieel zal ondersteunen tot ze op eigen benen staan en integreren in hun nieuwe land.
Het eerste doel is om in de komende maanden 2000 christenen Syrië uit te krijgen.

Evenals tijdens de nazitijd doen de naties van de wereld maar heel weinig om de bedreigde christenen in het Midden-Oosten te helpen en te redden, en is het aan personen en kleine organisaties om deze onmogelijke taak aan te pakken.

Weidenfeld erkende, dat hij niet iedereen kan redden, maar voelt dat het betekenis heeft wanneer een Joodse overlevende van de holocaust een helpende hand uitsteekt naar christenen in de grootste nood.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.