Weer raketaanval vanuit de Gazastrook

Thursday, July 16, 2015 |  David Lazarus
In de nacht van woensdag op donderdag werd Israël opnieuw vanuit de Gazastrook met een raket aangevallen. Het projectiel sloeg in op onbebouwd terrein in de buurt van de kuststad Ashkelon. Volgens Peter Lerner, de woordvoerder van het Israëlische leger, stelt Israël de islamitische organisatie Hamas verantwoordelijk voor de aanval.

De resten van een raket uit de Gazastrook die in Israël neerkwam. Archieffoto: Edi Israel (Flash 90).

Hoewel de aanval noch gewonden noch schade opleverde, waren Israëlische burgers verontrust. 'Tegen twee uur ’s nachts begonnen de sirenes te janken, een angstaanjagende wekroep voor de burgers. Zij moesten hals-over-kop naar de beveiligde ruimtes,' aldus Lerner. 'De herhaalde raketaanvallen op Israël brengen niet alleen het leven van honderdduizenden burgers in gevaar, maar het is bovendien een bewuste keuze om op burgers te schieten. Niemand zou onder een dergelijke terroristische dreiging moeten leven. Altijd die angst voor wat er nu weer zou kunnen komen, en of men op tijd een schuilplaats vindt om zijn leven te redden,' vervolgde de woordvoerder.

De Israëlische luchtmacht voerde nog diezelfde nacht een vergeldingsaanval uit en bombardeerde een trainingscentrum van de Al-Qassambrigades in de Gazastrook. Daarbij vielen volgens Palestijnse informatie geen gewonden.

Ook in juni was er al een reeks raketten vanuit de Gazastrook naar Israël afgevuurd. Een door de Islamitische Staat geïnspireerde groep eiste de verantwoordelijkheid voor de aanvallen op. Israël eist dat Hamas, dat over de Gazastrook regeert, dergelijke acties stopt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.