Blog: Shays persoonlijke strijd, terug naar het leven

Wednesday, July 15, 2015 |  NAI
Een jaar na de Gaza-oorlog, het militaire offensief 'Sterke Rots', willen we onze gewonde en gesneuvelde soldaten en burgers gedenken en u oproepen tot ondersteuning van onze soldaten in de strijd om het Heilige Land.

Als je op Google 'Operation Protective Edge' (of Operatie Sterke Rots) intypt, dan vind je een van de langste militaire operaties in de geschiedenis van Israël. Deze inzet begon op 8 juli 2014 en eindigde op 26 augustus. Gedurende deze tijd werden duizenden raketten afgevuurd op grote delen van Israël. Een groot deel van de Israëlische bevolking was blootgesteld aan levensbedreigend gevaar.

Zelfs een jaar nadat het militaire offensief is beëindigd en de meeste Israëli's naar hun normale leven zijn teruggekeerd, moeten nog steeds gewonden uit de oorlog medisch en therapeutisch worden behandeld. Een van hen is luitenant-kolonel Shay Siman-Tov, de commandant van het 12e Bataljon van de Golani Brigade.
Hij raakte ernstig gewond in Shujaiyya in Gaza toen een tunnelwand boven hem instortte terwijl hij met zijn taskforce daar was om de ondergrondse tunnels van Hamas op te sporen. Ook anderen raakten gewond, en een aantal soldaten van de Golani-brigade stierven.

De kansen van de overste waren slecht en niemand wist echt of Shay zou overleven. De eerste maand was Shay in de ICU, hij was niet in staat om zelfstandig te ademen, daarom was hij verbonden met een beademingsapparaat. Door een blessure aan het ruggenmerg was niet zeker of hij ooit zou weer op eigen voeten kon staan of zijn armen kon bewegen.

Ondanks zijn verwondingen wil Shay niet opgeven, en wat er ook gebeurt, hij zal er alles aan doen om terug te keren naar zijn normale leven, inclusief zijn militaire uniform. Gelukkig heeft Shay een vrouw aan zijn zijde, die hem dagelijkse aanmoedigt en ondersteunt. Haar positieve houding en een sterk geloof hebben resultaat als Shay - tegen alle voorspellingen in - slechts een maand nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen, de intensive care verliet en de beademingsmachine werd afgekoppeld.

Tien maanden later heeft hij zijn 'persoonlijke gevecht', zoals hij zichzelf beloofd heeft, opgenomen. Shay is eindelijk in staat om zijn geliefde en geëerde legeruniform aan te trekken om met hulp van een rollator de ziekenzaal te verlaten.

Vandaag, een jaar na het militaire offensief, is Shay Siman-Tov een levend bewijs dat 'the sky is the limit' waar is als het geloof en de wil sterk genoeg zijn. Zijn 'strijd' gaat verder, maar hij heeft gezworen nooit op te geven, tot hij volledig is genezen.

Dit was een blog over 'Israëls soldaten' in onze rubriek 'Israël helpen'. We waarderen elke donatie voor het land Israël en zijn bewoners. De mogelijkheden vindt u bij Israel Helfen (Duitstalig) of Support Israel (Engelstalig)..

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.