Drie Joodse jongeren verdacht van brand in kerk

Monday, July 13, 2015 |  Israel Today staf
De Israëlische politie en de veiligheidsdienst Shabak hebben drie Joodse jongeren gearresteerd, die verdacht worden van betrokkenheid bij de brandstichting in de Kerk van de Broodvermenigvuldiging in Galilea op 17 juni.

Door de brand is de kerk ernstig beschadigd. De brandstichters lieten een Hebreeuwse tekst op de muur achter, die de aanbidding van afgoden afkeurt.
Bij een eerste onderzoek door de brandweer werden aanwijzingen gevonden, dat de brand op verscheidene plaatsen in het getroffen complex was uitgebroken, wat wijst op brandstichting.

Onmiddellijk na het incident arresteerde de politie 16 jongeren, allen yeshivastudenten uit nederzettingen op de Westbank, maar liet hen korte tijd later vrij. Een infiltratie leidde de Shabak naar de drie verdachten.

De kerk, ook de kerk van de Broden en de Vissen genoemd, ligt aan de oever van het Meer van Galilea en is een traditionele bedevaartsplaats in het Heilige Land. Christenen geloven dat Jezus op deze plaats het wonder verrichtte, broden en vissen te vermenigvuldigen om een menigte te eten te geven.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.