Israëlisch Arabische imam roept op tot steun aan ISIS

Friday, July 10, 2015 |  NAI
De imam (leider) van de Al-Tawhid-moskee in de Israëlische stad Umm al-Fahm heeft in een toespraak opgeroepen tot steun aan de Islamitische Staat. Hij verweet Hamas dat deze te gematigd is en samenwerkt met Israël. Imam Muhammad Abd Al-Ghani belasterde premier Benjamin Netanyahu als een 'joodse hond'. Voorts verklaarde de islamitische geestelijke dat de Joden achter elke ramp zitten die de islamitische natie plaagt.

De bevolking van Umm al-Fahm, gelegen aan de grens met de Palestijnse gebieden, bestaat bijna uitsluitend uit Arabieren. De naam van de eeuwenoude stad betekent 'moeder van de kool'; ooit was hier een centrum van de productie van houtskool.

De vorige Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Avigdor Lieberman, had voorgesteld om het gebied om de stad bij de Palestijnse gebieden te voegen, in ruil voor Joodse nederzettingen. De bewoners van Umm al-Fahm hadden dit verontwaardigd afgewezen.

De schandalige uitspraken van Imam al-Ghani zijn door de organisatie MEMRI (Middle East Media Research Institute), die de Arabische media volgt, geëvalueerd en vertaald. De imam had zijn toespraak op het internet gezet.

MEMRI meldde ook dat Al-Ghani het symbool van de terreurorganisatie Islamitische Staat van de ingang van zijn moskee moest verwijderen, omdat de Israëlische politie dat had geëist. Het symbool dook echter weer op in zijn YouTube-account.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.