'Militaire dienst was voorbereiding op Wonder Woman'

Thursday, July 09, 2015 |  NAI
De superheldin Wonder Woman is het ultieme symbool van kracht, zei de Israëlische actrice Gal Gadot. 'Nooit in mijn leven, zelfs niet in mijn stoutste dromen, had ik gedacht dat ik ooit een personage zou spelen die invloed heeft op zoveel vrouwen op de hele wereld'.

De Israëlische actrice Gal Gadot speelt de rol van Wonder Woman in de film Batman v Superman: Dawn of Justice. Foto: Mendy Hechtman (Flash90).

De 30-jarige Gal Gadot uit Rosh HaAyin die in 2004 tot 'Miss Israël' werd gekroond, werkt als model voor een kledingmerk en speelt nu de vrouwelijke hoofdrol 'Wonder Woman' in een film die wereldwijd een kassucces zal worden.
Hoewel de film Batman v Superman: Dawn of Justice pas over acht maanden in de bioscopen te zien is, is de reclamecampagne voor de kostbare Hollywoodfilm al in volle gang. Naast Gal Gadot als Wonder Women zullen Henri Cavill als Superman en Ben Affleck als Batman te zien zijn.

Gal Gadot is sinds 2008 getrouwd met de Israëlische zakenman Yaron Varsano. De twee hebben een dochter. De prominente actrice vertelde een tijdschrift, dat haar dienst in het Israëlische leger haar had geholpen bij de voorbereiding op haar rol. 'Het leger was voor mij een goede training voor Hollywood.'

Gadot was eerder te zien in de actiefilm The Fast and the Furious en maakte het publiek enthousiast. Haar dikwijls bewonderde lichaam dankt zij ook aan haar tijd in het leger, omdat zij onder meer diende als fitnesstrainster voor andere soldaten.

Het is in de 21e eeuw niet eenvoudig om een vrouw te zijn, want 'wij vrouwen moeten niet alleen een goede echtgenote zijn, een goede moeder, een goede werknemer, we moeten goed zijn in alles wat we doen. Maar ik denk dat wij vrouwen dat klaarspelen. We zijn sterker dan ooit en kunnen ook alles bereiken wat we ons ten doel stellen. Dat zou ik alle vrouwen willen meegeven', benadrukte de Hollywood-ster.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.