Archeologische vondsten uit de Egyptische tijd

Thursday, July 09, 2015 |  NAI
In het zuiden van Israël zijn belangwekkende kunst- en gebruiksvoorwerpen gevonden uit de tijd van de Egyptische overheersing over Kanaän. De drieduizend jaar oude voorwerpen zijn gevonden bij Tel Halif in een grot in de buurt van kibboets Lahav.

Daar woonde destijds de stam Juda, die als enige niet in ballingschap was weggevoerd naar Babylon. Zo heeft het Oudheidkundig Instituut onder andere ruim driehonderd stuks vaatwerk uit het bronzen en ijzeren tijdperk verzameld. De meeste voorwerpen zijn van aardewerk en een paar van albast. Er zaten ook heel wat sieraden tussen van brons, schelpen en aardewerk en een paar afdrukken van zegels.

Amir Ganor van het Oudheidkundig Instituut legt uit: ‘De Israëlieten waren wel uit Egypte weggetrokken, maar vondsten als deze laten zien dat de Egyptenaren daarna nog contact hadden met de Israëlieten en hun nakomelingen. De voorwerpen die in de grot lagen, zijn daarvan het bewijs.

Dit artikel verscheen in zijn geheel in het julinummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.